HEINEKEN®

Stvaramo bolji svijet

Strategy, UI design, UX design, Development

izrada 2019.

opis projekta

HEINEKEN Hrvatska dio je kompanije HEINEKEN, najinternacionalnijeg proizvođača piva na svijetu. Njihova bogata tradicija seže u 1854. godinu. Uz globalni brend Heineken® distribuiraju i različite lokalne, regionalne i međunarodne brendove koji zadovoljavaju ukuse odraslih ljubitelja piva i cidera.


Krajem 2018. godine je HEINEKEN pozvao našu agenciju na pitch za redizajn njihove korporativne web stranice.rješenje

Bliskim partnerstvom ALT-a i HEINEKEN-a je stvoren digitalni re-brand kompanije i web stranica koja proširuje već utemeljeni vizualni jezik HEINEKEN-a. Naš rad je obuhvatio cjelokupno iskustvo brenda u digitalnoj domeni: od arhitekture informacija, istraživanja tržišta i navika korisnika, dizajna i programiranja do potpuno preinačenog digitalnog iskustva na mobilnim uređajima.

rezultati

Nova web stranica prezentira HEINEKEN kao modernu i uspješnu kompaniju koja prati digitalne trendove, te su sve informacije o kompaniji postale lako dostupne. Uz to stvorili smo nove digitalne platforme za objavu sadržaja koje su povećale ponovne korisnike web stranice za 13% te povećali generalnu posjećenost stranice za preko 30%.

i ja želim ovakav projekt